LOGO_SYMBIO_TRANSPARANTE_ACHTERGROND

De 3 pijlers van holistische gezondheid

Een holistische benadering van gezondheid is een benadering van welzijn die het belang erkent van de verbinding tussen geest, lichaam en ziel. Dit type benadering richt zich op gezondheidsverbetering door gezond te leven, met aandacht voor sociaal welzijn.

Wat is een holistische benadering van de gezondheid

Een holistische benadering van gezondheid kan worden gezien als een proces van het identificeren en aanpakken van de onderliggende oorzaken van ziekte in plaats van zich alleen te richten op symptomen. Een holistische benadering van gezondheid gaat over meer dan alleen het eten van groenten en het nemen van voedingssupplementen. Het gaat ook over het herkennen van alle factoren die een rol spelen in je gezondheid, waaronder beweging, frisse lucht, betrokkenheid bij de gemeenschap en nog veel meer. Dit artikel laat je kennis maken met de verschillende aspecten van holistische gezondheid en hoe ze allemaal samenwerken om zo gezonder te leven.

1.    Voeding die ons lichaam voedt

De basis voor een gezonde levensstijl zijn goede voedingsgewoonten zoals wat je eet en drinkt. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitaminen, mineralen, antioxidanten, fytonutriënten en probiotica kunnen helpen om uw immuunsysteem te stimuleren en infecties op natuurlijke wijze te bestrijden. Het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen zal ook helpen bij het verminderen van verborgen suikers en kunstmatige ingrediënten die gewichtstoename, ontstekingen, stemmingswisselingen en andere negatieve effecten bevorderen.

2.    Blijf in beweging

Lichaamsbeweging: Lichaamsbeweging helpt uw cardiovasculair systeem goed te laten functioneren door de bloeddruk te verlagen en de bloedsomloop te verbeteren. Dit komt alle organen in uw lichaam ten goede. Het helpt ook om de spiermassa intact te houden, wat veroudering vertraagt, zodat u ook later in uw leven een gezond lichaamsgewicht kunt behouden.

3.    Hou je hoofd helder

Mindfulness: Mindfulness gaat over het aandacht schenken aan je gedachten zonder oordeel of kritiek. Gewoon gedachten observeren zonder erin verstrikt te raken. Verstrikt raken in je gedachten kan leiden tot stress of angst. Het beoefenen van mindfulness traint onze hersenen om gefocust te blijven op het huidige moment in plaats van ons zorgen te maken over wat al dan niet gaat komen.

De eerste stap naar holistische gezondheid

Om een optimale gezondheid te bereiken, kan u een holistische benadering overwegen. Dit kan ontmoedigend lijken, vooral als het de eerste keer is dat je het idee van een holistische benadering overweegt. Begrijpen wat uw behoeften zijn en hoe die behoeften passen in een holistische levensstijl is de sleutel tot het vinden van uw unieke weg in dit proces. Laat u indien nodig begeleiden door een therapeut die u kan ondersteunen en adviseren.

Winkelwagen
[]