LOGO_SYMBIO_TRANSPARANTE_ACHTERGROND

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welk product ik nodig heb?

Je kan in de webshop zoeken op naam, maar ook op klachten. Zo vind je snel het product dat je nodig hebt. Op de productpagina lees je meer over de samenstelling en de werking van het product. 

Samengestelde tincturen hebben vaak een gelijkaardige samenstelling, maar met een andere verhouding van actieve stoffen. Daardoor hebben ze een andere werking op het lichaam.

Elk lichaam is anders en reageert ook anders op de actieve stoffen van onze producten. Zo werkt Passiflora voor bepaalde personen beter dan Valeriaan. Voor andere mensen is het net omgekeerd. Een therapeut of gezondsheidsprofessional kan je helpen bij het vinden van de juiste producten. 

Zijn de werkingen wetenschappelijk getest?

Ja. De werking van de actieve stoffen in elk product is wetenschappelijk onderzocht. Op de productpagina’s lees je op welke vlakken deze stoffen het lichaam ondersteunen.

Werken natuurlijke producten beter dan chemische of industriële producten?

Producten van Symbio zijn zorgvuldig gemaakt zodat ze sneller opgenomen worden door het lichaam. Daarnaast ondersteunen onze samengestelde producten het lichaam op meerdere vlakken.

Voedingssupplementen zijn geen geneesmiddelen. Ze kunnen bepaalde klachten verlichten en ondersteunen verschillende functies van een gezond lichaam. Wie ziek is raadpleegt een arts. 

Waarom bevatten de plantenextracten alcohol?

De plantenextracten bevatten alcohol om verschillende redenen:

  1. Als bewaarmiddel
  2. Om de juiste stoffen uit de planten vrij te maken. De meeste planten bevatten inhoudsstoffen die niet oplossen in water. Daardoor zou een extract op basis van water veel minder van deze stoffen bevatten. Daarom wordt voor elke plant afzonderlijk de optimale alcoholconcentratie bepaald om de inhoudsstoffen in de juiste concentraties uit de plant te halen.
  3. Alcohol is een uitstekende drager voor de verschillende inhoudsstoffen.

Wat zijn tincturen?

Bij het vervaardigen van tincturen worden actieve stoffen uit kruiden gehaald door middel van alcoholextractie. 

Deze actieve stoffen kunnen bepaalde functies van het lichaam ondersteunen bij hun normale werking. Zo geeft de natuur je een duwtje in de rug.

Zijn tincturen op basis van alcohol schadelijk voor het lichaam?

Nee, de alchohol is absoluut niet schadelijk in de dosering waarin de extracten ingenomen worden. 
Een voorbeeld: voor Sint-Janskruidtinctuur (Hypericum perforatum Ø) wordt een dosering van 3 maal per dag 30 druppels aanbevolen. Elke inname van 30 druppels bevat minder dan een halve gram alcohol. Ter vergelijking: een glas bier bevat ongeveer 10 gram alcohol, dit is 20 maal zoveel als in 30 druppels Sint-Janskruidtinctuur.

Zijn extracten op basis van glycerine beter?

Nee, want glycerine is niet geschikt als basis voor extracten, omdat het veel minder dan alcohol in staat is om inhoudsstoffen aan planten te onttrekken. Glycerine wordt vaak gebruikt omwille van zijn betere smaak, niet voor de nuttige aspecten. Bovendien heeft glycerine een laxerende bijwerking, wat in de meeste gevallen ongewenst is.

Welke garantie biedt Symbio op de gebruikte grondstoffen?

Symbio garandeert de beste kwaliteit voor alle planten, vitaminen en mineralen.

Alle planten worden volledig op natuurlijke wijze gekweekt. Niet alleen worden de gronden op voorhand gecontroleerd op de aanwezigheid van giftige stoffen, maar ook de plantjes zelf. Uiteraard gebruiken de kwekers zelf ook geen pesticiden, insecticiden of scheikundige meststoffen. Verder worden de planten gekweekt in de meest geschikte grondsoort, in hun natuurlijke kader (volle zon, half schaduw,…). Dit is essentieel voor de kwaliteit van de plant. Hiermee gaat Symbio zelf verder dan wat nodig is voor de toekenning van het biologische label, want daar wordt geen rekening mee gehouden.

Waarnaar verwijzen de nummers in de productnaam?

De nummers in de productnaam hebben geen specifieke betekenis, ze zijn historisch gegroeid.

Symbio maakt al meer dan 30 jaar natuurlijke voedingssupplementen. In het verleden was de productnaam vooral herkenbaar aan het nummer. Nu kiezen we voor  een productnaam met een duidelijkere betekenis, bijvoorbeeld EyeProtect.

Maken jullie ook producten op maat?

Ja.

Onze producten zijn verkrijgbaar in verschillende volumes. Vanaf een bepaalde hoeveelheid produceren wij ook specifieke producten op vraag van onze klanten. Hiervoor kan je best contact met ons opnemen. 

Heb je een andere vraag?

Stel ze dan via ons contactformulier.

Winkelwagen
[]