LOGO_SYMBIO_TRANSPARANTE_ACHTERGROND

Ashwagandha: een natuurlijke oplossing voor stress en hormonale balans

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha, ook wel bekend als Withania somnifera, is een krachtig kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Het wordt vaak beschouwd als een adaptogeen kruid vanwege zijn vermogen om het lichaam te helpen zich aan te passen aan stressvolle situaties en het algehele welzijn te ondersteunen. De populariteit van Ashwagandha-KSM66 is de laatste jaren sterk toegenomen, mede dankzij zijn brede scala aan potentiële voordelen voor zowel mannen als vrouwen.

De voordelen voor mannen

Ashwagandha kan het beste ‘s ochtends worden ingenomen, bij voorkeur met voedsel. Het kan helpen om energie en vitaliteit te bevorderen gedurende de dag, en kan ook helpen bij het verlagen van het stressniveau.

Andere voordelen kunnen zijn:
• Ondersteuning van de gezondheid van de prostaat.
• Bevordering van een gezonde seksuele functie.
• Verlaging van het stressniveau.
• Verbetering van de algehele stemming en vitaliteit.

De voordelen voor vrouwen

Voor vrouwen is het ideaal om Ashwagandha ‘s ochtends of in de eerste helft van de dag in te nemen. Dit kan helpen om energie te geven gedurende de dag en kan bijdragen aan het reguleren van de hormonen tijdens de menstruatiecyclus. Soms wordt Ashwagandha ook ‘s avonds in genomen om te ontspannen en tot rust te komen voor het slapengaan.

Andere voordelen kunnen zijn:
• Regulering van hormonen.
• Vermindering van stress en angst.
• Ondersteuning van een gezonde menstruatiecyclus.
• Verbetering van de energie.
• Bevordering van een gezonde slaap.

Ashwagandha en Zwarte Peper

Naast de vele voordelen van Ashwagandha alleen, zijn er ook verschillende andere kruiden die synergetisch kunnen werken om de effecten ervan te versterken. Een van deze kruiden is zwarte peper, die een stof genaamd piperine bevat die de absorptie van Ashwagandha kan verbeteren. Door deze combinatie kan de effectiviteit van Ashwagandha toenemen, waardoor het een nog waardevollere aanvulling op uw gezondheidsroutine wordt.

Andere kruiden die een synergetisch werking hebben zijn:
• Rhodiola rosea: Dit kruid staat bekend om zijn vermogen om de weerstand tegen stress te verhogen en kan goed samengaan met ashwagandha om de algehele stressverlichting te bevorderen. Deze combinatie vind je in onze Menofleur ter ondersteuning van de menopauze.
• Tulsi (Heilige basilicum): Tulsi is een adaptogeen kruid dat helpt bij het verlichten van stress en angst, en kan goed combineren met Ashwagandha voor een synergetisch effect op het verminderen van stress.
• Zoethoutwortel: Zoethoutwortel kan helpen bij het ondersteunen van de bijnieren en het verbeteren van de algehele energie en vitaliteit, wat de effecten van Ashwagandha kan versterken.
• Triphala: Dit Ayurvedische mengsel van drie vruchten (amalaki, bibhitaki en haritaki) kan helpen bij het ondersteunen van de spijsvertering en het ontgiften van het lichaam, waardoor de algehele effectiviteit van Ashwagandha wordt verbeterd.

Waarom Ashwagandha KSM-66

Ashwagandha-KSM66 is een gestandaardiseerd extract van de Ashwagandha plant, waarbij de werkzame stoffen worden geconcentreerd om de maximale voordelen te bieden. Met zijn hoge biologische beschikbaarheid was Ashwagandha-KSM66 voor Symbio dan ook de eerste keuze. Bij Symbio streven we steeds naar de beste natuurlijke ondersteuning van uw gezondheid en welzijn.

Wat zijn de risico’s

Hoewel Ashwagandha over het algemeen als veilig wordt beschouwd voor de meeste mensen, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen waarmee rekening moet worden gehouden. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld allergisch zijn voor Ashwagandha of bijwerkingen ervaren zoals maagklachten of diarree. Het wordt ook niet aanbevolen voor gebruik tijdens de zwangerschap of borstvoeding, tenzij anders geadviseerd door een zorgverlener.

Ashwagandha KSM66 is niet volledig veganistisch vanwege de Ayurvedische productiemethode, die op melk is gebaseerd. Het product bevat melkresiduen, zij het in verwaarloosbare hoeveelheden. Voor mensen met lactose-intolerantie veroorzaakt deze hoeveelheid doorgaans geen problemen.

Hoelang Ashwagandha nemen?

Het is ook gebruikelijk om Ashwagandha gedurende een periode van 8-12 weken te nemen, gevolgd door een pauze van 2-4 weken. Dit helpt om de effectiviteit van het kruid te behouden en het risico op tolerantie en verminderde werkzaamheid te verminderen.

Benieuwd naar de voordelen van Ashwagandha-KSM66 voor jouw gezondheid en welzijn? Ontdek vandaag nog ons assortiment hoogwaardige Ashwagandha-supplementen en ervaar zelf de krachtige ondersteuning die dit eeuwenoude kruid te bieden heeft. Gebruik de code ASHWA10 en ontvang 10% korting op je bestelling.

Winkelwagen
[]